Debatni večer maj 2021

VABILO NA DEBATNI VEČER
DRUŠTVA SLOVENSKA AKADEMIJA ZA MANAGEMENT

Izvršilni odbor Društva slovenska akademija za management vas vabi na debatni večer, ki bo v sredo, 12. maja 2021, ob 17:00 v spletnem okolju Webex, z naslovom

KOMUNICIRANJE V KRIZI – KAJ, ZAKAJ, KAKO IN KDAJ?

Okoliščine krize, v kateri smo se znašli v času epidemije covid-19, lahko opišemo z akronimom VUCA: Volatility (nestabilnost, nihanja), Uncertainty (negotovost), Complexity (kompleksnost) in Ambiguity (meglenost, dvoumnost). Kot državljani in zaposleni smo se znašli v razmerah, ki jih nismo pričakovali, in v katerih se je bilo treba ‘znajti na novo’ :). Od predstavnikov države in delodajalcev smo pričakovali jasno, učinkovito in iskreno komunikacijo, saj smo potrebovali fizično, psihološko in finančno varnost.

Razmere zadnjega leta so pred funkcionarje in managerje postavile popolnoma nove izzive – poleg tistih, ki so jih bili deležni v preteklosti. Kateri izzivi so bili največji? Kaj so morali managerji sporočiti deležnikom podjetij in organizacij javnega sektorja? Kako so komunicirali z deležniki? So jim sporočili, zakaj so spremembe nujne ter kako jih bo treba izvesti in katere prednosti prinašajo? So razmišljali tudi o tem, kdaj sporočiti, da bo sporočilo doseglo svoj namen? Katere so bile ključne napake pri komuniciranju v krizi in kakšne so lahko posledice neuspešnega in neučinkovitega komuniciranja? Kaj smo se glede komuniciranja z najpomembnejšimi deležniki naučili v zdravstveni krizi preteklega leta ter ali in kako bomo te izkušnje uporabili v prihodnjih krizah – gospodarski in socialni?

Pri raziskovanju izzivov in priložnosti uspešnega in učinkovitega komuniciranja v krizi se torej odpira vrsta vprašanj. Odgovore bomo poiskali ob pomoči zanimivih uvodničarjev. Z nami bodo:

  • dr. Iztok Podbregar, UM, Fakulteta za organizacijske vede,
  • Marijana Kanduti, Taktik d.o.o.,
  • Robert Ličen, Profit Plus d.o.o in Podjetniški center Pegasus,

Razpravo, v kateri bomo izmenjali različna mnenja, bo usmerjala doc. dr. Nina Tomaževič. Prosimo za potrditev udeležbe najkasneje 7. maja 2021 na naslov: nina.tomazevic@fu.uni-lj.si. Po prijavi boste prejeli povezavo na spletni dogodek.

S spoštovanjem, Izvršilni odbor Društva slovenska akademija za management

Delite objavo: