VABILO NA DEBATNI VEČER – ‘COACHING’ – KAJ JE IN KAJ NI?

VABILO NA DEBATNI VEČER

 

Izvršilni odbor Društva slovenska akademija za management vas vabi na debatni večer, ki bo v torek, 7. maja 2024, ob 16:00 v predavalnici P-217 Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana, z naslovom:

 

‘COACHING’ – KAJ JE IN KAJ NI?

‘Coaching’ je proces, v katerem usposobljeni strokovnjak (‘coach’) posameznikom ali skupinam pomaga doseči cilje, razvijati potenciale in izboljševati rezultate. V okviru strukturiranih pogovorov s postavljanjem vprašanj, raziskovanjem možnosti in spodbujanjem samorefleksije ‘coach’ stranki omogoča, da razvija veščine, odkriva nove poglede in premaguje ovire, s čimer spodbuja k uspešnejšemu in učinkovitejšemu doseganju ciljev. ‘Coaching’ je usmerjen v posameznikov osebnostni in poklicni razvoj ter poudarja zavedanje, odgovornost in akcijo kot ključne elemente za dosego želenih sprememb in uspehov na številnih področjih, kot so kariera, zdravje, šport, partnerski odnosi in življenje nasploh. Bistvo ‘coachinga’ je v opolnomočenju posameznikov, da sprostijo svoj notranji potencial, naredijo pozitivne spremembe in izboljšajo splošno kakovost življenja s spodbujanjem motiviranosti, samozavesti in osebnostne rasti.

‘Coaching’ se pojavlja predvsem v dveh ‘managerskih’ funkcijah – pri ravnanju z zmožnostmi zaposlenih, v povezavi z učenjem (izobraževanjem in usposabljanjem), ter pri vodenju (ang. leadership), kot stilu/načinu vodenja. V managementu/organizaciji ‘coaching’ obravnavamo predvsem kot način vodenja, ki ga prakticirajo vodje.

Ker je coaching aktualno in hitro razvijajoče se področje, obenem pa se ga pogosto zamenjuje s svetovanjem in mentoriranjem, bomo vse navedeno preverili z gosti, kot uvodničarji v zanimivo razpravo. Tokrat bodo z nami o vsebini coachinga ter ustreznem prevodu tega izraza razpravljali:

  • Juwana Jenkins, University of New York, Praga,
  • Rudi Rozman, Ekonomska fakulteta,
  • Sabina Đuvelek, Level Up.

 

Predstavitve in razpravo bo usmerjala izr. prof. dr. Nina Tomaževič. Prosimo za potrditev udeležbe najkasneje 2. maja 2024 na e-naslov: nina.tomazevic@fu.uni-lj.si.

 

S spoštovanjem, Izvršilni odbor Društva slovenska akademija za management

Vabilo – pdf

Delite objavo: