6. mednarodna konferenca o managementu in organizaciji, Ljubljana 2022

POROČILO

 

V Društvu slovenska akademija za management, skupaj z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Ekonomsko fakulteto Univerze v Zagrebu, prirejamo šesto mednarodno konferenco o managementu in organizaciji, ki se je odvijala 23-24.6.2022 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. 

Osrednja tema konference je bila »INTEGRATING ORGANIZATIONAL RESEARCH: INDIVIDUAL, TEAM, ORGANIZATIONAL, AND MULTILEVEL PERSPECTIVES«.

Konference se je udeležilo več kot 50 domačih in tujih strokovnjakov iz 17 držav (Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Nemčije, Belgije, UK, Kolumbije, Tajske, Švedske, Norveške, ZDA, Italije, Madžarske, Albanije, in Nizozemske), ki se ukvarjajo s preučevanjem aktualnih vprašanj znotraj managementa in organizacije tako raziskovalno kot tudi v praksi.

Kot plenarni govorec je udeležence nagovoril James M. LeBreton, ključni govorci pa so bili še Kim van Oorschot, Kristina Potočnik in Tobias Kretschmer.

Na konferenci je bilo predstavljenih 43 prispevkov (5 od njih preko spleta), ki so bili razporejeni v deset sekcij.

CEEMAN/IMTA nagrado, ki jo je podelila Danica Purg, predsednica CEEMAN, je prejel Matija Marić z Ekonomske fakultete Univerze v Zagrebu za članek »Differential impact of job demands and job resources mis(fit) on work engagement«. SEB LU nagrado za najboljši raziskovalni članek, ki jo je podelila Metka Tekavčič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, pa sta prejela Aleksandar Nikolovski in Robert Kaše z Ekonomske fakultet Univerze v Ljubljani za članek »Objective and perceived overqualification, job satisfaction and wages: The moderating role of high performance work practices«.

V okviru angleških spletni strani Društva SAM si lahko ogledate podrobnejše poročilo, povzetke vseh predstavljenih prispevkov, v foto galeriji z dogodka pa je na ogled tudi nekaj utrinkov s konference.