Društvo Slovenska akademija za management (SAM) je v četrtek, 12. junija in petek, 13. junija 2014 organiziralo 3. mednarodno konference o managementu in organizaciji z naslovom: »Knowledge Management and Organizational Learning«. Konferenca je potekala v Hotelu Brdo na Brdu pri Kranju. Konference se je udeležilo 28 udeležencev iz Slovenije, Švedske, Hrvaške, Madžarske, Švice in ZDA ter nekaterih slovenskih podjetij.

Konferenca je se začela 12. junija 2014 z uvodnim nagovorom predsednika izvršilnega odbora društva SAM prof. dr. Rudija Rozmana in predsednice organizacijskega odbora konference dr. Aleše Saše Sitar. Na konferenci je bilo predstavljenih 21 prispevkov, ki so razpravljali o aktualni tematiki tako v Sloveniji kot tudi širše. Na konferenci sta svoj pogled na obravnavano tematiko predstavila dva ključna govornika. Gospod Samo Roš, član uprave v Lek d.d., odgovoren za razvoj, usposabljanje in izobraževanje kadrov je predstavil sodobne pristope s področja učenja in HRM, ki jih vpeljujejo v podjetju, prof. dr. Kevin Deouza iz Arizona State University, ZDA pa je prikazal prihodnje smeri raziskav na področjih učenja, managementa znanja in inovacij v svetu. Predstavitve prispevkov so potekale v sedmih sekcijah, ki so jih vodili doc. dr. Tomislav Hernaus, doc. dr. Matej Černe, prof. dr. Vlado Dimovski, prof. dr. Jon Aarum Andersen, prof. dr. Michael Stankosky, prof. dr. Robert Kaše in prof. dr. Rudi Rozman. Konferenca se je zaključila 13. junija 2014 v prijetnem vzdušju in z razpravo o načrtih za prihodnjo mednarodno konferenco SAM 2016.

Več o poteku konference si lahko preberete v okviru angleških spletni strani konferenc. V pripeti datoteki pa si lahko ogledate povzetke vseh predstavljenih prispevkov.

SAM 2014 Abstracts