Debatni večer – december 2018

VABILO NA DEBATNI VEČER DRUŠTVA SLOVENSKA AKADEMIJA ZA MANAGEMENT

Izvršilni odbor Društva slovenska akademija za management vas vabi na debatni večer, ki bo v sredo, 5. decembra 2018, ob 16:00 Klubski sobi (D-122) na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana, z naslovom

AGILNOST – KLJUČ DO USPEHA V ČASU NENEHNIH SPREMEMB

Pojem ‘agilnost’ se je pred približno dvema desetletjema pojavil najprej na področju razvoja informacijske tehnologije in drugih razvojnih projektov. V zadnjih nekaj letih pa agilnost – kot način razmišljanja in delovanja – v poslovnem svetu dobiva vse več pozornosti, saj združbam iz številnih panog omogoča hitro prilagajanje na nenehne in hitre spremembe v okolju.

Slovenski sopomenki za agilnost sta delavnost in prizadevnost (SSKJ). Kaj pa je agilnost kot pristop v poslovnem svetu? Je agilnost prilagodljivost ali kaj več? Kdo naj bo agilen (zaposleni, managerji, timi, združbe, družba)? Kaj naj bo agilno (kultura, mišljenje, čustvovanje, strukture, procesi)? Katere so veščine, ki so ključne za agilnost – so to učljivost, osredotočenost, odprtost, sodelovanje? Je agilnost še ena izmed modnih muh na področju managementa? Kateri so primeri dobrih praks agilnih združb/projektov? Kako torej biti (bolj) agilen?

Na debatnem večeru bomo ta in podobna vprašanja o agilnosti zastavili tako praktikoma kot raziskovalcu tega vse bolj aktualnega področja in skupaj poiskali odgovore. Kot uvodničarji bodo sodelovali:

  • prof. dr. Jure Kovač, Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru,
  • mag. Matej Golob, MBA, CorpoHub,
  • Alen Stanišić, NLB d.d..

Razpravo, v kateri bomo izmenjali različna mnenja, bo usmerjala doc. dr. Nina Tomaževič. Prosimo za potrditev udeležbe do 28. novembra 2018 na naslov: nina.tomazevic@fu.uni-lj.si.

S spoštovanjem,

Izvršilni odbor Društva slovenska akademija za management